Запазен знак
Меню

НАЦИОНАЛНА ПРОФ. ГИМНАЗИЯ ПО ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА - ИВАН ПАВЛОВ - СТАРА ЗАГОРА

Категория: Образование и обучение; Специализирано образование; Административна област: Стара Загора Населено място: Стара Загора, Пощ. код: 6006 Адрес: бул. Св. Патриарх Евтимий № 21 Телефон: 042/607767; 042/607381; 042/607364; 042/607840
E-mail: Web страница: pgvm-bg.com


Вземи линк към профила:

Общежитие

Общежитието към Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина Иван Павлов - гр. Стара Загора
съществува от 1975 година. Обитава отделен четириетажен корпус в двора на гимназията. Капацитетът му е 250 места. Стаите са с по три легла, южно изложение и със собствени санитарни възли. Стаите са с парно отопление и топла вода. В момента наемът на всеки ученик е 20 лв.(с възможност за освобождаване от него при нисък доход на родителите).
Съществуват удобни транспортни връзки с централната част на града. В общежитието на НПГВМ Иван П. Павлов работи екип от възпитатели със значителен педагогически опит, квалификация и стаж по специлните и общообразователните предмети – двама ветеринарни лекари, двама зооинжинери, биолог, химик, литератор, двама специалисти по математически и технически дисциплини и един учител по физкултура и спорт.
С децата се работи в групи и индивидуално по отделните учебни дисциплини.
Грижите и контролът са денонощни - 10 месеца в годината. Има постоянна фиксирана и мобилна връзка с бърза помощ, МВР, педиатър и зъболекар, както и връзка с родителите на всеки ученик.