Запазен знак
Меню

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР АБАДЖИЕВИ - Център по дентална протетика

Категория: Медицина и фармация; Стоматологични кабинети; Административна област: Варна Населено място: Варна, Пощ. код: 9000 Адрес: ул. Г. Раковски 63, ет. 1 Телефон: 052/613738
Факс: 052/610772 E-mail: Web страница: www.aba-implant.bg


Вземи линк към профила:

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР АБАДЖИЕВИ - Услуги

Зъбопротезна имплантология

Зъбните имплантати са структури от алопластичен (изкуствен) материал-най-често титан. Те заместват естествените зъбни корени. Върху тях се поставят надимплантатни пънчета и корони. Лечението с вътрекостни имплантати е съвременният метод за възстановяване на дъвкателната ефективност и естетика при пълна или частична загуба на зъбите.

Зъбните имплантати могат да подобрят цялостното качество на живота ви.

Парoдонтология

Пародонтологията е клинична специалност, която изучава и лекува болестите на зъбодържащите тъкани.

Протетична дентална медицина

Възстановяване на различни видове дефекти в зъбната редица:
• Протезиране върху имплантати
• Естетични металокерамични конструкции
• Чисто керамични корони без метален скелет
• Керамични и композитни фасети
• CAD/CAM конструкции
• Безметални конструкции адоро-вектрис
• Моделно лети протези с механични стави, ключалки, траверси и телескопи
• Протези с лят скелет

Обща дентална медицина

Диагностика, лечение и профилактика на зъбния кариес и неговите усложнения. Рентгенова диагностика с помощта на модерен RVG апарат.
Определяне на работна дължина на кореновите канали с помощта на апекслокатор работещ и във влажна среда.

Запълване на кореновите канали посредством топли и студени кондензационни техники. Контролни рентгенографии след запълване. 

Високо естетични фотокомпозитни реставрации възстановяващи анатомичната форма на зъба с помощта на послойна полихроматична техника на адхезивно нанасяне.

Перфектна естетика.

Пиезохирургия

Пиезохирургията е неразделна част от съвременната пародонтология и имплантология. Отнемането на кост чрез вибрация на специализирано оборудване и инструментариум, а не чрез ротация на режещи инструменти позволява голяма прецизност, атравматичност и сигурност, водещи до щадене на твърди и меки тъкани.

Ортодонтия

Освен за лечение на деца и подрастващи, ние използваме ортодонтското лечение при възрастни хора като част от общото лечение на пародонтозата и при подготовка на големи протетични или имплантологични възстановявания.

За прецизното и прогнозируемо ортодонтско лечение се доверяваме на доказани специалисти в областта.

Детска дентална медицина

Лечение на кариеси и неговите усложнения - пулпити, периодонтити (периапикални остеити), гингивити, пародонтити, Предпазване от кариес, чрез покриване на фисурите със силант. Обучение в добра и правилна устна хигиена, мотивация. Изработка на местопазители.

Естетична и козметична дентална медицина

Стремежът към високо естетични конструкции и композитни възстановявания е неразделна част от съвременната дентална медицина. За тази цел ние прилагаме високотехнологични нано-технологии и осъвременяваме оборудването си и клиничната си техника според последните достижения в областта.

Днес повече от всякога социалният статус на човек се определя и от неговата усмивка. Възможността за козметични корекции по отношение на бяла (зъби) и червена (венци) естетика ни прави търсени партньори на пациенти с изключително високи естетични изисквания.

Профилактика

Профилактика на заболявания на твърдите и меки зъбни тъкани. Обучение и мотивация за добра и правилна устна хигиена.

Дентална алергология и фокална диагностика

Алергията е широко разпространена в наши дни. Все по-често се касае за алергия не само към един, а към няколко фактора. Затова, генетично предразположените и пациентите с други алергии (към антибиотици, метали), могат да бъдат тестувани предварително. Ние можем да го направим за Вас с професионални шведски алергени, даващи изключително точни резултати.

Всички дентални заболявания и отклонения от нормата – пулпити, периодонтити, лошо лекувани зъби, ретинирани мъдреци и др. – могат да предизвикат и други проблеми. Те могат да повлияят далечно разположени органи и системи и да ги увредят – това е залегнало в основата на фокалната теория. Ето защо ние правим фокално-диагностичен, локален термометричен тест, ЕОД и тест за патогалванизъм, за да се избегнат по-нататъшни усложнения.